Gradska limena glazba Petrinja


Facebook Twitter Instagram Youtube


Glazba posjetila Pečuh

Pečuh, 21. i 22. rujna

GRADSKA LIMENA GLAZBA PETRINJA POSJETILA PEČUH

 

Članovi Gradske limene glazbe Petrinja 21. i 22. rujna posjetili su mađarski Pečuh.

Sam Pečuh, grad je duge sveučilišne tradicije, sa prvim mađarskim sveučilištem koje je utemeljeno još davne 1367.  godine. Obilaskom grada može se uočiti mnoštvo arhitektonskih i povijesnih znamenitosti te mnogo različitih gastronomskih izbora.

GLG Petrinja pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture sudjelovala je u manifestaciji Pécs Napok (Dani Pečuha) predstavivši se koncertom na glavnoj pozornici pred džamijom na Széchenyi trgu drugog dana gostovanja. Unatoč nezavidnim vremenskim uvjetima (hladnoća i vjetar), raznovrsnim repertoarom orkestar je uspio zagrijati publiku i privući brojne turiste na Széchenyi trg.

Prilikom boravka u Mađarskoj, glazbenici su bili smješteni u Učeničkom domu Miroslav Krleža (Miroslav Krleža Horvát óvoda, Általános iskola, gimnázium és kollégium), gdje su imali prilike vidjeti kako izgledaju vrtić, osnovna i srednja škola za djecu hrvatske nacionalne manjine u Mađarskoj. U domu su orkestru bila osigurana dva obroka u kantini te doručak na dan povratka koji je u obliku narezaka osigurala tvrtka Gavrilović d. o. o.

Tijekom boravka u Pečuhu članice i članovi GLG Petrinja susreli su se i s diplomatskim predstavnicima iz Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mađarskoj iz Pečuha, konzulom savjetnikom Nevenom Marčićem  te gospođom Horvat, suprugom generalnog konzula Drage Horvata, koji su prisustvovali i koncertu na Széchenyi trgu.Sva prava pridržana © GLG Petrinja | Pristup informacijama | Design: Davor Mažić Powered by: CouchCMS | Icons made by Pixel Buddha from www.flaticon.com