Gradska limena glazba Petrinja


Facebook Twitter Instagram Youtube


Razglednica HSK

Zagreb, 6.5. 2018.

RAZGLEDNICA 7 KULTURNO-UMJETNIČKOG AMATERIZMA REPUBLIKE HRVATSKE

 

U nedjelju, 6. svibnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture održana je sedma Razglednica kulturno – umjetničkog amaterizma Republike Hrvatske.

S obzirom na osvojeno prvo mjesto u C kategoriji na 31. Susretu puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom prošle godine i nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja, Gradska limena glazba Petrinja pozvana je nastupiti na Razglednici.

Kroz gotovo tri sata bogatog programa u režiji Marija Kovača, više od 300 izvođača predstavilo je bogatstvo hrvatske amaterske scene. Osim izvedbama, sudionici Razglednice ove godine dobili su priliku sami sebe predstaviti kroz video – razglednice koje su sami izradili a koje su poslužile kao svojevrsna najava svakoj izvedbi.

U prvom dijelu programa,  nakon skladbe „Tam prek Drave grmlavica“ Emila Cossetta u izvedbi Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ nastupili su: Gradska limena glazba Petrinja sa skladbom "Rapsodia Croatica" Josipa Magdića, Tamburaško društvo „Ferdo Livadić“ iz Samobora sa skladbom Tihomila Vidošića "Slavonski scherzo", Orkestar mandolinista i gitarista HGGD-a „Sloga“ s Markovićevom skladbom „Preludij i Scherzo“ te Harmonikaški orkestar HGGD-a „Sloga“ s Dedićevom skladbom „Vraćam se“.U književnom dijelu Razglednice predstavljeni su slijedeći  autori: Sandra Halt Ćuže, Antonio Dević i Ana Narandžić.  Ženska klapa „Kastav“ predstavila se skladbama Victora Younga „When I fall in love“ i Coca Mosquita „Tamo gdje je sve po mom“. Prvi dio završilo je Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ jazz obradom veoma poznate Handelove „Halleluje“ iz oratorija „Mesija“. U predvorju dvorane Lisinski, posjetitelji su imali priliku pogledati izložbu likovnih radova najuspješnijih likovnih stvaratelja Likovne udruge „Emanuel Vidović“ iz Splita, Marije Grabar, Gabrijele Prpić i Sanje Benko. Drugi dio manifestacije otvoren je plesnom koreografijom „Tribes of the Sioux“ Sanje Tek u izvedbi Plesnog kluba st.ART iz Karlovca te ulomkom iz predstave „Paralele“ u režiji i izvedbi Teatra „Scena“ iz Rijeke. KUD „Pleter“ iz Dugopolja izveo je „Pisme i kolo iz Dugopolja“. Vokalno-instrumentalni sastav „Jane“ iz Velike Gorice predstavio se Međimursko-podravskim potpùrijem a predstavio se i KUD „Preporod“ iz Dugog Sela. Tamburaški orkestar prvo je nastupio sa „Grajinim kolom“, nakon čega im se na pozornici pridružio folklorni ansambl u izvedbi plesova Šokaca i Bošnjaka iz okolice Pečuha i Mohača.Sva prava pridržana © GLG Petrinja | Pristup informacijama | Design: Davor Mažić Powered by: CouchCMS | Icons made by Pixel Buddha from www.flaticon.com