Gradska limena glazba Petrinja


Facebook Twitter Instagram Youtube


Festival puhačkih orkestara

Petrinja, 20 i 21.4. 2018.

FESTIVAL PUHAČKIH ORKESTARA U PETRINJI

 

Slavljeničku 210. godinu, Gradska limena glazba Petrinja započela je dvodnevnim Festivalom puhačkih orkestara.

Festival se sastojao od Smotre puhačkih orkestara Sisačko – moslavačke županije koja se održala u petak, 20. travnja te  koncerta GLG Petrinja i gostujućih orkestara kojeg je publika mogla poslušati naredni dan.

Smotra je bila natjecateljskog karaktera, te su u natjecateljskom dijelu nastupili Gradski puhački orkestar Kutina i Puhački orkestar češke besede Međurić. U revijalnom dijelu, publiku su zabavljali Građansko – željezničarska glazba Sisak i domaćini – Gradska limena glazba  Petrinja. Nakon nastupa, uslijedilo je druženje, sklapanje novih prijateljstava i dogovaranje nekih budućih druženja.

Narednog dana, vjerna publika GLG Petrinja još jednom se okupila, kako bi poslušala koncert Puhačkog orkestra KUD 'Sloga' Ravna gora, Puhačkog orkestra Križevci i samih domaćina, GLG Petrinja. U šarolikom repertoaru, svatko u publici mogao je naći nešto za sebe, i bila je to večer ispunjena glazbenim poslasticama.

Predsjednik Gradske limene glazbe Petrinja, gospodin Tomislav Komes, istaknuo je kako je ovaj nastup zapravo koncert prijatelja GLG Petrinja, pogotovo kad se govori o orkestru iz Križevaca jer s njima orkestar već dugi niz godina njeguje jedan prijateljski odnos te ih smatra i uzorom u radu. Istaknuo je i povijesne poveznice između dvaju orkestara te nadu u nastavak prijateljskih odnosa s oba gostujuća orkestra. Najavio je i brojna događanja u ovoj slavljeničkoj godini orkestra, prvo od kojih je nastup na Razglednici Hrvatkog sabore kulture 6. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, te je pozvao sve okupljene da rezerviraju karte i posjete događaj te podrže rad orkestra.Sva prava pridržana © GLG Petrinja | Pristup informacijama | Design: Davor Mažić Powered by: CouchCMS | Icons made by Pixel Buddha from www.flaticon.com