Gradska limena glazba Petrinja


Facebook Twitter Instagram Youtube


Preminuo Ljudevit Geček

Lepoglava, 24.2.2018.

U 76. godini u Lepoglavi je preminuo  Ljudevit Geček (r. u Sestrancu kraj Ivanca, 1943.), dugogodišnji dirigent Gradske limene glazbe Petrinja i istaknuti petrinjski kulturni djelatnik .

Ljudevit Geček bio je, uz Marijana Rotha i Eduarda Genera,  jedan od poticatelja obnove i unapređenja rada Gradske limene glazbe u Petrinji 1971. godine. Pod Gečekovim stručnim vodstvom  rad petrinjske limene glazbe temeljito je preustrojen i moderniziran, a orkestar bilježi zapažene koncertne nastupe i uspjehe na domaćoj i međunarodnoj glazbenoj sceni, te postaje značajan sudionik kulturnog i društvenog života Petrinje.  

Osim po radu u GLG Petrinja Ljudevita Gečeka naši sugrađani sjećaju se i kao vrsnog glazbenog pedagoga u tadašnjoj OŠ "Ivana Rukavine Siđe", zborovođe RKUD "Artur Turkulin" i prijeratnog ravnatelja petrinjskog Doma kulture. Društveni život Petrinje upotpunjavao je i kao saksofonist u  više glazbenih sastava s kojima je nastupao.

Početkom Domovinskog rata Geček se s obitelji vraća u rodno Zagorje i trajno se nastanjuje u Lepoglavi. Svoj bogati i intenzivni glazbeno-pedagoški rad nastavio je predajući u školi i vodeći više zagorskih puhačkih orkestara i zborova.

Tijekom desetljeća glazbeno-pedagoškog rada odgojio je generacije kvalitetnih muzičara, od kojih su neki danas glazbeni pedagozi i uspješni glazbenici.

Posljednji ispraćaj prof. Ljudevita Gečeka bit će u ponedjeljak 26. veljače u 14.30 sati na gradskom groblju u Lepoglavi.

Za neizbrisivi trag koji je ostavio u radu Gradske limena glazbe Petrinja te u kulturi našega grada, neka mu je vječna hvala!

Dragi Luj, počivajte u miru.Sva prava pridržana © GLG Petrinja | Pristup informacijama | Design: Davor Mažić Powered by: CouchCMS | Icons made by Pixel Buddha from www.flaticon.com