Gradska limena glazba Petrinja


Facebook Twitter Instagram Youtube


Izborna skupština GLG-a Petrinja

Izborna skupština GLG-a Petrinja

Petrinja 18.2.2017.

PETRINJA – Na večerašnjoj Izbornoj skupštini, petrinjski su GLG-ovci izabrali novo vodstvo. Za predsjednika, jednoglasno je ponovno izabran Tomislav Komes. U Upravni odbor izabrani su Davor Mazalin, Nikolina Ahel, Dorotea Dolenec i Magdalena Komes, koja ostaje i tajnica GLG-a. U Nadzorni odbor imenovani su Marin Čakarić, Jadranko Rokić i Marko Vuković.

Prethodno podnoseći izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu, predsjednik Tomislav Komes rekao je kako je rad Velikog orkestra u prošloj godini bio obilježen stabilnošću.

„Bez nekakvih većih potresa, bez velikih stresova, rutinski smo odrađivali zadatke koje smo si postavili. Veliki orkestar je dodatno pomlađen na veselje svih nas i svi zadaci su bili kvalitetno ispunjeni“.

Nakon reizbora, novi /stari predsjednik najavio je kako će prioriteti u radu GLG-a u narednom razdoblju od 2017. do 2020. godine biti zadržavanje postojećih kriterija, financijske stabilnosti, kontinuiteta nastupa; pomlađivanje i omasovljavanje članstva kroz Dječji orkestar i suradnju s Glazbenom školom „Frana Lhotke“, stvaranje boljih uvjeta za rad kako Velikog, tako i Dječjeg orkestra, rad na stvaranju deficitarnih sekcija poput udaraljkaške, daljnje popunjavanje instrumentarija, aktivnije uključivanje u kulturni život lokalne zajednice, jačanje suradnje s drugim kulturnim društvima u Petrinji te pokušaj ponovnog oživljavanja bienalnih susreta „Prijatelji uz glazbu“.

GLG-ovci se nadaju kako će u narednom razdoblju uspjeti obnoviti i odore. Ipak, najvažnije pitanje koje žele riješiti je problem prostora.

„Kao primarni zadatak pred Upravu ćemo staviti pronalaženje adekvatnog prostora za rad“, najavio je Komes.

Plan rada za iduću godinu predstavio je maestro Josip Kapović, Metkovac koji je od 2009. godine umjetnički voditelj GLG-a Petrinja, a od listopada prošle godine i stanovnik Petrinje.

Izrazivši zadovoljstvo što imaju sve više mladih članova, Kapović je najavio kako ih u ovoj godini sve zajedno očekuje puno posla koji će odraditi kroz devedesetak proba. Prvi nastup imaju već 25. veljače na tradicionalnom Petrinjskom fašniku. Među izazovima koji ih očekuju u ovoj godini su i borba za nastup na Državnoj smotri u Novom Vindolskom u lipnju. (Smotra je to na kojoj su 2011. godine osvojili 2. mjesto). Kao najavu obljetnice koju slave sljedeće godine, u studenom planiraju organizirati izvedbu „Mise sv. Cecilije“ nizozemskog autora Jacoba de Haana. Koncert bi izveli zajedno s petrinjskim pjevačkim zborovima. Za kraj godine, naravno, pripremaju svoj tradicionalni „Blagdanski koncert“.

Skupštini GLG-a pridružio se i gradonačelnik Darinko Dumbović.



Sva prava pridržana © GLG Petrinja | Pristup informacijama | Design: Davor Mažić Powered by: CouchCMS | Icons made by Pixel Buddha from www.flaticon.com