Gradska limena glazba Petrinja


Facebook Twitter Instagram Youtube


Božićni koncert

Božićni koncert Gradske limene glazbe Petrinja

Hrvatski dom Petrinja, 30.12.2016.

Božićni koncert Gradske limene glazbe Petrinja

 

Gradska limena glazba Petrinja održala je tradicionalni božićni koncert u Velikoj dvorani Hrvatskog doma te publici priuštila pregršt blagdanskih kompozicija, kako domaćih tradicionalnih tako i globalno poznatih božićnih melodija.

 Na ovom koncertu uz Glazbu kao gosti nastupili su i vokalni solisti tako da su večer svojim nastupom obilježili već afirmirani petrinjski izvođači Dario Bursač, Dora Lovreković te Laura Sučec.  Svatko od njih izveo je par tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama u kombinaciji  s popularnim svjetskim skladbama, a Dora Lovreković izvela je pjesmu Molitva čiji je tekst napisao Hrvoje Bobinac, a melodiju skladao petrinjski profesor Mladen Čakarić u aranžmanu Olje Dešić.Na koncertu je također nastupila i poznata mezzosopranistica Tihana Herceg Ivšić, profesorica pjevanja u glazbenoj školi Frana Lothke u Sisku.

Ovogodišnji blagdanski koncert sastojao se od presjeka hrvatskih božićnih pjesama. Gradska limena glazba najavljuje bogate planove za iduće dvije godine jer 2018. godine slavi 210 godina postojanja. Ovu 2017. godinu ćemo iskoristiti kao svojevrsni intro u ono što planiramo za 2018. godinu. Iduće godine ćemo obilježiti obljetnicu osnivanja dječjeg orkestra jer će to biti već peta godina kako smo započeli taj projekt. Trenutno brojimo 42 djece što je zavidna brojka jer nijedan amaterski dječji orkestar u Hrvatskoj nema takav projekt koji obuhvaća rad s djecom u tolikom broju i na toj kvalitativnoj razini.“, objasnio je Kapović te najavio prvi božićni koncert u izvedbi dječjeg orkestra i projekt posvećen blagdanu svete Cecilije za što smatra da će biti koncert koji će ljudima zbilja ostati u sjećanju.

 

 Sva prava pridržana © GLG Petrinja | Pristup informacijama | Design: Davor Mažić Powered by: CouchCMS | Icons made by Pixel Buddha from www.flaticon.com