Gradska limena glazba Petrinja


Facebook Twitter Instagram Youtube

Vijesti:

Najava koncertaPetrinja 27.3.2023.

Još jedno majstorsko djelo Jacoba de Haana premijerno će u Hrvatskoj izvest Gradska limena glazba Petrinja. Koncert će biti izveden u srijedu 12. travnja 2023. godine u Crkvi svetog Lovre u PetrinjiPoziv za donacije u obnove prostorija Gradske limene glazbePetrinja, 15.1.2021.

 

U razornim potresima koji su Petrinju pogodili 28. i 29. prosinca 2020. godine uz mnogobrojne druge zgrade teško je oštećena i zgrada Gradske limene glazbe Petrinja.

Naše prostorije, drugi dom naše mnogobrojne glazbene obitelji, pretrpjele su takva oštećenja da više neće biti moguće koristiti se njima. Uz veliku požrtvovnost članova GLG Petrinja i naših prijatelja iz SPO HV najveći dio našeg instrumentarija i bogatog notnog i povijesnog arhiva orkestra spašen je, no predstoji nam dugotrajni angažman na stvaranju novog glazbenog doma.

Srećom, u spomenutoj katastrofi nije nastradao nitko od članica i članova našeg orkestra niti njihovih obitelji.

Kako bi u što kraćem roku obnovili prostor za rad GLG Petrinja, a time i osigurali članovima i našim sugrađanima da se barem u ovom segmentu društvenog i kulturnog života što prije vrate u uobičajnu životnu rutinu, ovim putem Vas pozivamo da pomognete u obnovi, odnosno izgradnji novih prostorija orkestra.

 

Gradska limena glazba Petrinja
Artura Turkulina 7
44250 Petrinja, Hrvatska

 IBAN: HR55 2407 0001 1880 1335 3

SWIFT: OTPVHR2X

Kontakt podatci: +385 98 922 7997, info@glg-petrinja.hr

 

 

 

 

 

„Djeca upoznaju orkestar“Petrinja, 24.1.2020.

Kultura svima: „Djeca upoznaju orkestar“

PETRINJA – Jedno od događanja održano prvog dana trodnevne manifestacije „Kultura svima“ u sklopu istoimenog projekta, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, bila je i koncertna matineja Gradske limene glazbe Petrinja pod nazivom „Djeca upoznaju orkestar“.

Gradska limena glazba Petrinja, jedan je od pet partnera POU Hrvatski dom u ovom projektu.

„Naš dio mi smo nazvali „Djeca upoznaju orkestar“. To je naš doprinos projektu „Kultura svima“. Kako se i sami već jako dugo bavimo radom s djecom i mladima, smatramo da stvarno treba svake godine osvježavati nove, mlade snage, dovoditi nove članove i  općenito, poticati djecu da se bave glazbom, da idu u muzičku školu. Usudio bih se reći da djecu zapravo treba poticati da se bave svime. Najžalosnije je ako nisu nigdje, ni u sportu, ni u folkloru, ni u zboru, ni u glazbi. To je najtragičnije. Naravno da bi meni osobno bilo najdraže da su oni svi u muzičkoj školi i da su članovi Gradske limene glazbe, ali to je naravno nemoguće, tako da se to uvijek raspodjeli između svih tih dodatnih aktivnosti koje djeca imaju mogućnosti raditi van škole“,  rekao je maestro Josip Kapović, umjetnički voditelj i dirigent Gradske limene glazbe Petrinja.

Tijekom dva sata, djeca, učenici nižih razreda osnovnih škola, izmjenjivali su se u Maloj su dvorani Hrvatskog doma gdje su imali priliku, ne samo poslušati orkestar GLG-a, nego se i pobliže upoznati s njegovim članovima i instrumentima koje sviraju te kroz priču, prilagođenu njihovu uzrastu, saznati kako jedan orkestar funkcionira.

„Djeci najjednostavnije trebamo prvo nešto odsvirati da oni čuju jedan ukupan zvuk – što to je. Onda kao „lego kockice“, kako sam im rekao, treba raščlaniti od čega se sastoji orkestar – od drvenih instrumenata, limenih; puhača, udaraljki i onda kako svaka sekcija zvuči zasebno. I naravno, ono što je jako bitno, kako orkestar zvuči bez tih nekih instrumenata, jer djeca imaju predrasude. Ipak su djeca mala. Djeca razmišljaju na način – neki instrumenti su u prvom redu, neki instrumenti su u zadnjem redu, neki instrumenti su veliki i ružni, drugi instrumenti su lagani, lako ih je staviti pod ruku, pa možda tu stvore neku, recimo, lažnu sliku da je nešto bitnije, nešto manje bitno, ružnije ili ljepše. Na način da probamo odsvirati neku skladbu bez nekih instrumenata, dočaramo im da je svaki instrument bitan, ima svoju funkciju i daje svoj doprinos jednom ukupnom zvuku orkestra“, objasnio je Kapović.

Djeca su na kraju imala priliku i sama ući među članove orkestra, upoznati se s njima, s instrumentima, pokušati i sami odsvirati pokoji ton. Članovi orkestra strpljivo su odgovarali na pitanja svojih malih posjetitelja i uz puno zajedničkog smijeha, veselja i suradnje otkrivali im kako koji instrument zvuči, od čega se sastoji, kako se svira, koju ulogu u orkestru ima …

„Članovima orkestra to nije ništa novo, jer u principu sva ta djeca koja sad sviraju – oni su već mladi ljudi, neki su srednjoškolci, neki su i na fakultetu – krenuli su upravo kao ta djeca. Mi smo išli po školama, animirali ih i oni su se upisali da li u tečaj Male škole Gradske limene glazbe, pa poslije u Glazbenu školu, ali svi su bili članovi Dječjeg puhačkog orkestra. To je prva generacija koja je stasala upravo kroz Dječji puhački orkestar. Oni su sad već u godinama kad moraju stvarno i sami shvatiti i dati svoj doprinos da se ta priča, ta tradicija nastavi. Na taj način moramo dobivati nove članove. Ja njih stalno pokušavam osvježiti i govorim im da moraju razmišljati tko će doći umjesto njih jednog dana, kako će oni nastaviti tu priču, tko će jednog dana doći dirigirati umjesto mene, tko će umjesto Tome biti predsjednik. Sve je to bitno. Glazba ne može trajati niti kao udruga niti kao institucija ako nećemo razmišljati na taj način“, kazao je Kapović.

Ideja da djeca na ovakav način upoznaju orkestar pokazala se izvrsnom. Marta, učenica 2. razreda Prve osnove škole Petrinja bila je jedan od onih koji su se, uz malu pomoć maestra Kapovića, odvažili dirigirati cijelom orkestrom.

„Ja sam trebala uzeti neki štapić i s njim ići lijevo, desno, pa onda gore i onda su oni tako svirali kako sam ja pokazivala. Nije bilo teško“, ispričala je Marta. Puni dojmova, oduševljeni onim što su vidjeli i čuli, bili su i Martini školski prijatelji.

„Meni je bilo lijepo. Meni dobro. Meni savršeno. Meni je bilo fantastično. Meni se najviše svidio saksofon. Meni su se najviše svidjelo bubnjevi zato što sam ih malo i svirao. Meni se najviše sviđa klarinet“, pljuštali su dojmovi nakon druženja s orkestrom GLG-a.

„Ne možete samo željeti svirati, morate pokušati svirati. Svirati je lijepo. Ovdje su isto svi počeli svirati mali, kao vi“, poručio im je maestro Kapović.

Matinejom GLG-a „Djeca upoznaju orkestar“ bila je na kraju zadovoljna i voditeljica projekta “Kultura svima”, Selma Buljubašić.

„Ja bih htjela zahvaliti Gradskoj limenoj glazbi Petrinja što su uspjeli animirati osnovnu školu i što smo uspjeli „povući“ ovako veliki broj djece da dođu i upoznaju se s orkestrom. Stvarno nešto fenomenalno i divno ih je bilo vidjeti kako zajedno rade i surađuju. Inače, ove aktivnosti koje se ovih dana provode u Hrvatskom domu, provode se kroz projekt „Kultura svima“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda čiji je cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva“, podsjetila je.

Program „Djeca upoznaju orkestar“ zasigurno bi trebalo ponoviti još koji put, jer je izvrstan način da se djecu zainteresira za glazbu, i kao potencijalne glazbenike, ali i kao buduću glazbenu publiku.

 

Izvor: Portal 53Blagdanski koncert GLG PetrinjaPetrinja 28.12. 2018.

PETRINJA – Proslavu 210 godina postojanja, Gradska limena glazba Petrinja zaključila je tradicionalnim Blagdanskim koncertom koji je održan u prepunoj Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma. Publika je tako mogla uživati u domaćim i stranim božićnim pjesmama gotovo dva sata, a zadovoljstvo koncertom nije skrivao ni predsjednik Gradske limene glazbe Petrinja Tomislav Komes.

„Ovo je jedna kruna naše sezone, ne samo ove godine nego i inače u svim godinama koje su prethodile. Motivira ova puna dvorana, božićni blagdanski repertoar, sve to ostavlja puno energije za nastavak rada u razdoblju koje je pred nama. Večeras smo pripremili standardni program, radi se o novim aranžmanima uglavnom, ali to su svjetski poznati blagdanski napjevi, ali naravno poseban naglasak i ove godine stavljamo na hrvatske božićne blagdanske pjesme, i ove pjesme koje se izvode kod nas u Petrinji i okolici, naravno u jednom modernijem i specifičnom ruhu kako smo to našu publiku i navikli svih ovih godina“, rekao je Komes.

Dirigent Josip Kapović na samom kraju koncerta nije krio zadovoljstvo te dodaje kako je u rad Glazbe uloženo puno sati truda svih članova. „Da bi ovako zvučali morate svaki dan raditi za Glazbu. Vrijedilo je truda. Izuzetno je veliko zadovoljstvo nastupati pred ovakvom publikom. Moram reći da sam tu nastupao prije nekih mjesec dana sa svojim matičnim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Oružanih snaga Republike Hrvatske, bilo je upola manje publike, pa sam morao poslije kolegama objašnjavati koji je to petrinjski fenomen. Mislim da je ovo jedna krasna simbioza nas s publikom“, rekao je Kapović.

Gradska limena glazba Petrinja imala je u sklopu Blagdanskog koncerta još jedan razlog za slavlje jer našoj „Staroj dami grada“ uručena je Povelja Hrvatskog sabora kulture za dugogodišnje djelovanje u promociji kulture. Povelju je predsjedniku Gradske limene glazbe Petrinja Tomislavu Komesu uručio Ivan Mužek, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, predstavnik Hrvatskog sabora kulture.

„210 godina je puno vremena u razmjerima ljudskog života. Očito su tu prošle mnoge generacije koje su predano radile na očuvanju ove vrste glazbe. U Hrvatskoj zapravo cijela kultura počiva na temeljima kulturno-umjetničkog amaterizma. Nažalost, u Europi koliko imamo saznanja se pomalo to počelo gubiti, no kod nas to se još uvijek zadržava u toj formi. Zapravo su svi ti KUD-ovi, razna društva, društva svih oblika kulturno-umjetničkog amaterizma su temelji kulture na koju se sve u Hrvatskoj nadograđuje. Oni zaslužuju posebnu pažnju“, rekao je Mužek.

Hrvatski sabor kulture je upravo krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma, okupljaju gotovo tisuću udruga, 1656 sekcija te imaju više od 80 tisuća članova. To je jedna velika skupina kulturnih entuzijasta i djelatnika koji vjerno rade na očuvanju hrvatskog kulturnog identiteta. Predsjednik Gradske limene glazbe Petrinja Tomislav Komes poručuje kako je ova Povelja u pravim rukama.

„Jako smo ponosni na priznanje koje večeras stiže, odnosno dolazi u naše ruke, usudio bi se reći i zasluženo. Dakle, radi se o Povelji Hrvatskog sabora kulture. Hrvatski sabor kulture je krovna udruga koja okuplja sve amaterske, kulturne izvođače u Hrvatskoj, a njihova Povelja je najveća nagrada koju oni dodjeljuju. Dodjeljuje se samo za društva koja su starija od 100 godina i dodjeljuje se jednom u povijesti jednog društva. Smatrali smo da nakon svih rezultata koje smo postigli ovih godina ranije, a i ove godine, smo nekako zaslužili i dobiti ovu Povelju Hrvatskog sabora kulture, smatramo da je doista u pravim rukama“, rekao je Komes.

Održavanje ovog koncerta dio je programa poticanja kulturno-umjetničkog amaterizma i javnih potreba u kulturi te ga je osim Sisačko-moslavačke županije podržao i Grad Petrinja. Petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović je kazao kako Petrinja može biti ponosna na dugogodišnju tradiciju Gradske limene glazbe koja pokazuje kako se baštini glazbena tradicija u našem gradu.

„Ono što možemo reći da se uvijek treba prisjetiti onih ljudi koji su lupili temelje u Gradskoj limenoj glazbi, ljudi koji su stvarali glazbenu scenu, koji su stvarali Gradsku limenu glazbu, koja je prenijela ime Petrinje u mnoge dijelove ostalih europskih država. Zato se zna. Gradska limena glazba više nije samo neki orkestar koji tamo nešto svira, oni su postali institucija, jedna od gradskih kulturnih institucija, koja baštini jednu vrijednost koja spada za hrvatske pojmove, jednu od najdugovječnijih. Ja se zahvaljujem svim generacijama koje su kroz prošlost ostavile taj trag, svima koji su najviše vukli i povukli da to opstane, zahvaljujem se i danas svima onima koji vode Glazbu, predsjedniku Komesu, našem maestru Kapoviću, koji je pokazao da se skrasio s Petrinjom, koji ovdje živi glazbu. Za nas je to velika stvar“, rekao je Dumbović te dodaje kako su ga i večeras impresionirali zbog čega je ponosan na Gradsku limenu glazbu Petrinja. Na samom kraju se Glazbi zahvalio na svemu što su dali za Petrinju.

Koncert je i ove godine bio poseban jer su ga svojim vokalnim izvedbama upotpunile i sestre Dora Lovreković i Marija Alapić. Nakon nekoliko bisova, na samom kraju je maestro Josip Kapović zajedno s članovima Glazbe, gostima i prepunom Velikom dvoranom Hrvatskog doma, snimio prigodnu novogodišnju čestitku koju će odaslati svim prijateljima Glazbe, kao i svim prijateljskim orkestrima.Koncert Jazz orkestra Hrvatske vojskePetrinja, 13.12.2018.

Povodom obilježavanja 210 godina osnutka GLG Petrinja održan je koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske.

Večeras smo treći put u Petrinji. Povod je 210. rođendan Gradske limene glazbe Petrinja, što je zaista jedan respektabilan povod. Večerašnji repertoar bazirat ćemo na Franku Sinatri obzirom da je jučer (12. prosinca) bio 103. rođendan, odnosno obljetnica rođenja Franka Sinatre. Mi ga jako volimo i veći dio repertoara bit će posvećen njemu, uz još nešto domaćih skladbi. Gosti su nam Matija Cvek, sve popularniji mladi pjevač i naš dugogodišnji prijatelj Adalbert Turner Juci. Pridružit će nam se i vaša domaća, Marija Alapić“, najavio je voditelj Orkestra, satnik Davor Dropuljić.

Raspored ovog orkestra u prosincu je prilično zgusnut. Već sljedeći tjedan očekuju ih koncerti u Varaždinu i ponovno u „Lisinskom“, a u Petrinju su stigli dan nakon nastupa u „Ludoj kući“, novom kazalištu Renea Bitorajca i Branka Đurića u Zagrebu. Usprkos ubrzanom tempu putovanja i nastupa, pred petrinjskom publikom nisu se štedjeli. Energično od samog početka, skladbu po skladbu, uz sjajne solaže kojima su se predstavili članova orkestra, „uvlačili“ su posjetitelje sve više u koncert.

Dlanove publike dodatno je zagrijao solist zagrebačkog kazališta „Komedija“, Adalbert Turner Juci, „Sinatra iz Zagorja“, kako ga je zafrkantski nazvao dirigent Dropuljić. Da se Zagorje „nema sramiti kaj svoga Sinatre“, Turner je pokazao već prvom „I’ve Got You Under My Skin“, a onda to potvrdio izvedbama još nekih antologijskih pjesama iz Sinatrine pjesmarice poput „Fly Me To the Moon“ ili“ For Once in My Life“. (Publika je posebno nagradila izvedbu klasika „My Way“ i „New York, New York“).

 

Nakon što je Adalbert Turner Juci zagrijao dvoranu svojim moćnim glasom, Jazz orkestru se na sceni pridružio daroviti mladi pjevač Matija Cvek, široj publici poznat po nastupima u televizijskim emisijama poput „A – strane“. (Nakon prvog samostalnog singla „Visine“, Matija je nedavno objavio i drugi „Praviš me ludim“).

 

Cvek koji često surađuje s Jazz orkestrom HV-a, izveo je nekoliko domaćih pjesama. Već na Gibinoj „Činim pravu stvar“, publika je postala prateći zbor, a na „Ljubavnoj“ Parnog valjka pridodana ritam sekcija. Trenutak u kojem je publika bila potpuno osvojena bio je kad se izvođačima na pozornici pridružila Petrinjka Marija Alapić, pustila glas i zajedno s Matijom Cvekom energično izvela „Lutku za bal“ Parnog valjka. Nije bilo druge, nego zaplesati.

Čitavo to vrijeme, koncertom je vješto upravljao maestro Dropuljić. Duhovitim doskočicama „pikao“ je članove orkestra, pjevače, članove petrinjskog GLG-a u publici, samu publiku koju je čak uspio nagovoriti da se s balkona spusti u parter, zaplješće, zapjeva i zapleše.

 

Nešto više od sat vremena koncerta prošlo je kao tren, a dobro raspoložena publika ni nakon bisa i „Jingle bellsa“ za kraj, nije se dala iz dvorane. U konačnici, zadovoljan je bio i Tomislav Komes, predsjednik slavljeničke Gradske limene glazbe Petrinja u čiju čast je koncert održan.

„Da, evo publika se najprije nije dala dolje s balkona, kao što ste primijetili, a onda kad su se spustili nisu se dali van iz dvorane“, kroz smijeh je prokomentirao Komes.

„Uvijek je zanimljivo na koncertima Jazz orkestra Hrvatske vojske. Kvalitetna glazba, naravno, kao što smo i najavili prije dva tjedna na prethodnom koncertu. Satnik Dropuljić je vrstan animator i zna doista kako podići publiku na noge. Učimo od njega. Mislim da su se ljudi koji su bili ovdje dobro proveli. Oni koji nisu, mogu žaliti. Nekakve snimke smo stavili na društvene mreže, pa oni koji nisu bili mogu pogledati što se to događalo u Velikoj dvorani Hrvatskog doma“, dodao je.

Na kraju, bravo za Jazz orkestar HV-a i njegove goste, bravo za slavljenički GLG koji ih je pozvao, ali ovaj put bravo i za publiku koja se opustila, uživala i čitavo vrijeme spontano surađivala s izvođačima.

Za sličan atraktivan glazbeni doživljaj nećemo morati čekati dugo. Naime, Gradska limena glazba Petrinja, najstarija petrinjska udruga u kulturi i jedan od najstarijih amaterskih puhačkih orkestara u ovom dijelu Europe (djeluje od 1808. godine), godinu svoju 210. obljetnice okrunit će 27. prosinca tradicionalnim Blagdanskim koncertom. Na pozornici Velike dvorane Hrvatskog doma pridružit će im se solistice Marija Alapić, Dora Lovreković i Laura Sučec.Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra OSRHPetrinja, 30.11.2018.

Povodom obilježavanja 210 godina postojanja Gradske limene glazbe Petrinja, u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja ovog je četvrtka (29. studenog 2018.) nastupio Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske pod ravnanjem pukovnika Miroslava Vukovojca Dugana.

„Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske osnovan je 1991. godine kao reprezentativni i glavni protokolarni orkestar Republike Hrvatske koji sudjeluje na svim važnijim protokolarnim događanjima. Sastoji se od profesionalnih glazbenika i trenutno je dio Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske koji se još sastoji od Orkestra Hrvatske ratne mornarice i Klape Sv. Juraj. Inače, osim što se bavimo protokolarnim zadaćama što je naš glavni posao, bavimo se naravno i koncertnom djelatnošću i danas smo evo u Petrinji gdje ćemo biti sretni dati jedan koncert povodom 210. godišnjice Gradske limene glazbe Petrinja“, rekao je zapovjednik Orkestra OS RH, dirigent Miroslav Vukovojac Dugan.

Organizator i domaćin koncerta bila je slavljenička Gradska limena glazba Petrinja, najstarija petrinjska udruga u kulturi i jedan od najstarijih amaterskih puhačkih orkestara u ovom dijelu Europe koji djeluje od 1808. godine. Ove godine nizom koncertnih i kulturnih događanja obilježavaju svoju 210. obljetnicu, podsjetio je predsjednik Gradske limene glazbe Petrinja, Tomislav Komes.

„Ovo je jedan u nizu koncerata koji smo organizirali ove godine. Doista nam je drago da smo dobili ovakav reprezentativan ansambl, jer Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske doista to i je. Jedan je od možda ponajboljih hrvatskih profesionalnih orkestara i ono što je specifično je da je to orkestar koji je nama možda najbliži, jer zapravo i mi sami pokušavamo u Gradskoj limenoj glazbi izvoditi upravo takvu glazbu.“

Simfonijskom puhačkom orkestru OS RH ovo nije bio prvi nastup u Petrinji, niti njihova prva suradnja s Gradskom limenom glazbom Petrinja. Poveznice su brojne, napominje Komes.

„Poveznica između Vojnog orkestra i Gradske limene glazbe Petrinja doista postoji desetljećima, još tamo od prijeratnih vremena. Glazbenici iz Petrinje su čak bili aktivni u tadašnjem Vojnom orkestru. Recimo pokojni gospodin Golub iz Bresta je bio istaknuti „vojni muzičar“, kako se to tada govorilo, a od utemeljenja neovisne Republike Hrvatske i stvaranja ovog orkestra, ta suradnja intenzivnije počinje dolaskom profesora Jurice Goluba koji je bio naš voditelj do 2008. godine. Često su nam gostovali i solisti ili pomažući instrumentalisti iz tog vojnog orkestra. I naš aktualni stručni voditelj, gospodin Josip Kapović također je njihov član, tako da je puno glazbenika iz ovog orkestra do sada sviralo s nama. Nadamo se da će se ta dobra suradnja nastaviti i ubuduće.“Festival puhačkih orkestara djecePetrinja, 21.10. 2018.

Festival puhačkih orkestara mladih i djece

PETRINJA – U sklopu obilježavanja 210.obljetnice postojanja Gradske limene glazbe Petrinja, u Maloj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma održan je prvi Festival puhačkih orkestara djece i mladih u Hrvatskoj. Na ovom, za Hrvatsku jedinstvenom festivalu, okupilo se i revijalnim nastupom prezentiralo sedam puhačkih orkestara djece i mladih.

„Zadovoljan sam. Odazvalo se sedam orkestara od čega šest gostujućih orkestara. Došao je orkestar iz Goričana, orkestar Plešivica, Stankovo i Domagović, to su tri mala sela oko Jastrebarskog, imamo goste iz Zaprešića i jedan orkestar iz glazbene škole, to je jedan institucionalni orkestar, sve su drugo amaterski, ovo su djeca koja sviraju isključivo samo orkestar u glazbenoj školi, to je Umjetnička škola Franje Lučića iz Velike Gorice“, rekao nam je Josip Kapović, direktor Festivala te dodaje kako se naša glazba ne treba brinuti, jer itekako zbog ovih mladih ljudi ima budućnost.

Predsjednik Gradske limene glazbe Petrinja Tomislav Komes je istaknuo kako je budućnost puhačkih orkestara na mladima, što je i Gradska limena glazba dokazala u Petrinji, a sada je to primjetno i u drugim gradovima Hrvatske, nakon čega se i pojavila ideja da okupe mlade na jednom mjestu.

„Vjerujem da su se svi prezentirali na najbolji mogući način. Prema onome što smo čuli, svakako budućnost puhača u Hrvatskoj ne bi trebala biti upitna. Nadam se da će upravo na temeljima ovog Festivala, za kojeg se nadam da će postati tradicionalan u Petrinji, a može se otvoriti prilika za neka gostovanja u drugim sredinama, i drugim gradovima i mjestima gdje ne postoji ovakav rad s djecom, zaživjeti u skoroj budućnosti“, ističe Komes, koji nam je ujedno najavio što sve možemo očekivati do kraja godine od programa u sklopu njihove proslave 210 godina postojanja Gradske limene glazbe Petrinja.

 „Malo smo sada tu ljestvicu podigli na profesionalnu razinu tako da Petrinjci već idući mjesec mogu očekivati gostovanje velikog Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, a potom još jedno gostovanje Big benda također vojnog orkestra. To naravno nije sve, mi ćemo održati svoj tradicionalni blagdanski koncert koji se nekako nameće kao potreba i nama samima, ali i našim sugrađanima“, rekao je Komes.

Vezano za proslavu 210.obljetnice postojanja Gradske limene glazbe Petrinja, Komes je istaknuo kako su se u ovoj godini stavili naglasak na što više skupnog muziciranja, ali su stavili i naglasak da u Petrinju pokušaju dovesti što je moguće više kvalitetnih orkestara.Sva prava pridržana © GLG Petrinja | Pristup informacijama | Design: Davor Mažić Powered by: CouchCMS | Icons made by Pixel Buddha from www.flaticon.com